Finns det liv är det aldrig för sent

Igår blev det vilodag, oplanerad sådan då Andreas fick för sig att åka till Skåne för att kolla på bil. Men det gjorde verkligen ingenting för den träningsvärk som hälsade på mina ben igår var sjuk!

Det var efter intervallerna som jag, Johan och pappa körde i tisdags, 200 m x 10 + 300 m. Det märks att det ger något :)

Ja så igår vilade jag en behövlig vila för att idag köra ett hårt pass på rullskidorna, 10 km blev det och det kändes mycket bra! Får se om det känns något i armarna imorgon :)

Annars har dagen varit lugn, min kollega bröt eller stukade foten, vilket vet jag inte än då han fortfarande är på akuten !! Han ramlade på cykeln! Lite kul faktiskt, men tycker synd om honom och jag fick agera springflicka under dagen tills han åkte in med den! Haha

Då tog Erik över och höll mig sällskap i den tomma banklokalen, ja för idag var det inget rus asså! Tjötade, försökte lösa lite rebusar och fikade typ. Haha han jobbade lite också men jag hade inte så mycket att göra så jag surfade runt på nätet typ, hittade lite nya recept som jag ska testa någon dag när jag har tid :)

Ikväll blev det iaf varm smörgårstårta :)


There was a time when i was absolutely sure

Då var den hårda veckan igång!
Igår blev det cykling:
54 km på 1 h 35 min vilket innebär
Medelhastighet: 33,89 km/h
Högsta hastighet: 57 km/h!!!

Pulsen låg som den brukar för högintensiv cykling, Max 188.
Förbränning 655 kcal.

Det var riktigt kul igår, allt flöt på som det skulle, vi var ca 15-20 st i min klunga och vi höll ett riktigt bra tempo och peppade varandra :)

Idag blev det intervaller, 200 m x 10 + 300 m som avslutning.
Pulsen ville inte riktigt upp utan stannade på en maxpuls på 198. (Min maxpuls är ca 210) vi var ute i en timme med uppvärmning, stretching och nerjogg.

Nu är laxen i ugnen så snart blir det mat :)

Det starkaste är inte att aldrig falla
Utan att resa sig efter varje fall


Säg aldrig ja när du menade nej

Blev sent hos Johan igår, det plus lite alkohol gjorde att det var segt att gå upp idag..

Men vi hade mycket att hinna med, först till mina föräldrar och fika, gratta bästa mamma på morsdag och umgås lite :)

Sen vidare till Kulltorp för att gratta bonus svärmor, även där blev det fika ! Haha

Avslutade vårt firande i Värnamo hos svärmor med en utsökt middag, sjukt gott var det! :)

Påvägen hem stannade vi till i Kulltorp, Andreas skulle köra cross så jag stannade och kollade lite, sen drog jag hem och Fatima kom. Har så kul med henne, alltid massa att prata och skratta om :D

Vi började grilla och strax därefter dök Jennie, Andreas, fidde, Albin, Emil och Jakob upp. God mat och gött tjöt :) blev även en promenad på kvällen, skönt med en ledig dag från träningen! :)

Imorgon börjar en ny vecka och jag tänkte att jag ska försöka träna 10 h! Har nu legat runt ca 7-8 h/ v, men tänkte att jag skulle testa att öka lite och se hur kroppen svarar på det :)

Bilder från helgen :)


Svalkar vinden värmer solen

Det blev en tung dag igår, många tårar och mycket kramar.. Men nu är det över, bara att försöka gå vidare!

Kvällen blev bättre, grill och mys hos Annie och Marcus.

Idag gick jag upp tidigt, ut och löpa! Kändes grymt i kroppen så bestämde att köra hårt. Första 4 km mellan 4.34-4.49 min/km och det kändes bra!

MEN så kom solen fram, jag kom in i lä med ingen vind och solen gassade. Inget vatten hade jag med mig, jag fortsatte springa och det började bli tungt. Huvudet snurrade och benen gick saktare och saktare, kollade klockan och km tiden blev längre och längre var nästan uppe på 6 min/km ett tag.

När jag hade ca 2 km kvar hem började yrseln komma och luften blev allt svårare att få in. Kämpade mig verkligen hem, aldrig känt så innan. Jag kom hem, rundan blev på 8 km. Minuter tiden slutade på ett genomsnitt 5 min och 8 sec/ km. Och det tack vare mitt tempo i början. Högsta puls 206 och genomsnitts puls 196.

Tog en flaska vatten, la mig på altanen.

När jag hade återhämtat mig någorlunda packade jag in cykeln i bilen, åkte till Värnamo där det blev 39 km med Laila. Hade INTE cyklat det om jag inte hade lovat henne och haft henne som drog mig.. 1 h 25 min tog det, genomsnitts fart 27.53 km/ h.

Nöjd med min dag så kände att jH förtjänade en bit pizza. Nu blir det soffläge en stund innan vi ska till Johan och grilla och ta några kalla ikväll :)

Ta hand om de ni älskar och var tacksamma över allt, litet som stort. Man vet aldrig när eller på vilket sätt saker förändras


When it ends

Då var dagen här, det är dags att följa farmor till den sista vilan..

Det är bara 4 månader sen vi tog farväl av farfar, tänk att man inte vet alls hur morgondagen ser ut..
Tänk va kärlek är, det tog en vecka efter farfar dog tills farmor blev sjuk och sen var inget sig likt..
Ni som alltid stod i fönstret på kvällarna för att kolla om det var jag som kom hem, ni som ringde och frågade om jag hade kommit hem säkert, ni som brydde er om alla och uteslöt ingen.
Jag har träffat er NÄSTAN VARJE dag under hela min uppväxt, jag har ätit, fikat och sovit hos er, aldrig var jag ensam när resten av familjen var iväg. Det var bara att gå 50 meter så hade jag sällskap.
Tänk alla kvällar vi satt och spelade kort, yatzy och fia med knuff. Att man inte tog vara på tiden, när man hörde era besvikna röster när ni ringde och frågade om man ville fika och svarade nej..
Och helt plötsligt är ni bara borta båda två, ingen mer farmormat, inga fler spelkvällar. Inga mer våfflor eller 7 sorters kakor..
Sista gången jag var hos farmor innan hon blev sjuk, hon tvingade nästan i mig fika trotts att jag hade fikat 10 min innan jag kom, men man kunde ju inte säga nej, det var ju så gott. Du sa till mig "vad ska jag leva för nu när han är borta?", Det gick bara någon dag, sen blev du sjuk...
Jag hoppas ni har det bra nu <3

I used to laught it off

Det blev mer träning :D, en tur på löpbandet i BRA tempo, annat än på morgonen. Då gick det inte så fort ! Haha

Sen blev det en timme bodybalance med Jennie, styrka och stretching, behövligt! Man borde ju lägga mer tid på stretching asså, måste börja med det :)

När vi var svettiga och Goa efter drog vi med oss Bella till osudden och tog årets första dopp! Haha Ja uppfriskande var det men kallt !! Haha doppade oss gjorde vi, sen var det inte så kallt längre. Men de kan ju bero på att våra fötter domnade typ :s haha

Påvägen hem fick jag bensinstopp! Hahaha illa ! Men tur att man har en snäll vän som hjälper mig med alla möjliga fel på bilen ! :) haha


Can´t take my eyes off you

Känner mig som hurtbulle nummer 1 just nu, as taggad till träning så 06.30 idag gav jag mig ut och sprang. 8 Km blev det, benen var lite slöa men vad kan jag räkna med när jag är vaken 10 min och sen ger mig ut! haha,

Härligt var det iaf, solen sken redan då och varmt var det, sommar, sol och värme är verkligen min grej, blir så lycklig :)
Efter löpningen blev det en lättare frukost på altanen, varma hallon och yoghurt, muums!

Nu sitter jag på jobbet och längtar tills ikväll då jag ska få träna med bästa Jennie, får se vad det blir, bodybalance är vi bokade på iaf, blir kanske något mer eller kanske ett bad i sjön efter ? :)
Trodde aldrig att jag skulle tycka att cross var så roligt, men jag längtar lite tills nästa gång jag får köra :) haha


Att våga är att förlora
fotfästet för en stund.
Att inte våga är att
förlora sig själv.


Good feeling

Så var onsdagen till ända och halva veckan har gått..

Efter jobbet idag åkte jag och plockade upp essi och Alicia, och vi begav oss mot golfbanan för att spela pay and play, tänkte vi..

.. Men det tyckte inte hon som satt i receptionen för den banan var stängd mellan 16-19 för att ett företag skulle spela. Lite irriterade satte vi oss ute och solade lite. Sen tänkte vi att vi skulle bara gå och slå lite på ranchen.

Men då kom han som hade lånat banan och sa att vi fick spela på deras tid om vi lät dem gå ut först. Men inte heller detta gillade receptionisten som menade att banan inte var till för andra under denna tiden så vi fick vänta.. Men då kläcker Alicia ur sig "vi är alla ihop med varsin av Sedin-bröderna" och då blev det genast mycket bättre, vi fick gå ut på banan, hon bjöd på Green fee och vi fick gratis ploetter till ranchen. Hmm ja så kan det också gå till! Haha

Men vi spelade inte så länge för det var så lång kö ute på banan, gick 5 hål sen gav vi upp. Och slagen ? Ja de behöver vi inte ens nämna ! Hahaha

Sen blev det snabbt hem, byta om och äta lite. Sen blev det cross körning, JAG Körde cross för första gången ensam, sjukt kul var det ! :D haha hoppas det blir fler gånger :)

Nu blir det sängen efter några pannkakor, tänkte att jag skulle upp och träna imorgon innan jobbet, får se hur det går :)

Tänker bara på mitt mål, milen under 45 min så behöver ju träningen !

JAG VILL, JAG KAN, JAG SKA


Värme!

Vilken dag, strålande sol, blå himmel och varmt :)
Jobbade till 3, la mig i soffan (kunde inte motstå - one tree Hill på tv -.-) haha trodde att jag skulle på gympingen i hillerstorp idag men mina kompanjoner hoppade av.
Så jag gick ut och körde backintervall, sjuukt jobbigt och dålig luft!

Lagom tills jag kom hem hade Rebecca skrivet och vips så var jag på cykeln påväg in till hillerstorp där en timme gymping stod på schemat!

Började lite lamt med dans vilket inte är min grej! Haha tur var bara en kort stund, sen var det styrka som gällde, vi låg där i gräset och gjorde många roliga och för mig nya övningar, mycket roligt :)
Som avslutning var det kick boxning och som vi slogs och sparkades !! Haha

Det blev en bra måndag :)

"de som tror att de inte har tid för fysisk aktivitet måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom"


Jag vill ha ett hus, vid havet..

Helgen har varit underbar!

I torsdags sov jag till 9, hämtade ägarpapper till Andreas bil och så var den såld. Tänkte att jag skulle gått ut och sprungit en runda men soffan lockade och vipps så sov jag! Haha ångest hade jag när klockan gick och jag vaknade, kom på att det var dags för mat och sen skulle Jennie komma. Det blev en bra kväll med grill, tjöt och hockey. Mattias, hans tjej, Jennie, fidde, Albin och Jakob var här :) sen var torsdagen över utan något speciellt vettigt gjort..

Fredagen blev det iaf upp tidigt, jobbade till 1. Hem och springa, sprang 13 km, vilket kändes gött, förutom på tån, tog av mig strumporna och vad ser jag? Väärsta blåsan, och den går inte över den är där fortfarande och gör jätteont! :s aja åt lite mat och begav mig mot Amanda där det var förfest, jag Amanda och Åsa satt där, vin och cider gick ner och sen var det dags för chappen, en runda i Petras stuga och sen salonen! Mycket trevlig kväll :)

Igår var vi i halmstad Andreas och jag, hälsade på Rebecca och Andreas. Det blev shopping, minigolf och mat! Åkte även en tur i Tylösand och kikade in de fina stugorna, tänk om man hade haft en sån! :)
På kvällen sen åkte vi till Marcus och Annie, såg Chelsea vinna CL och åt grillat.

Och så till idag, blev mycket skrivet nu! Haha
Började dagen med 62 km cykling, sjukt fint väder redan vid 9! :)
Kom inte tillbaka till hillerstorp som beräknat utan stannade i Gnosjö där jag och Annie kollade på våra pojkar som körde cross! :)
Det var inplanterat ett intervall pass i eftermiddags också men bror min drog sig ur men rätt skönt, har nog fått min träning ändå :)

Snart ska vi ta oss till christorffer och essi för ännu en kväll vid grillen! Älskar grillat :)


Vilken dag!

Igår jobbade jag länge, efter det blev det 75 min powerwalk med fina Rebecca :)

Idag när klockan ringde ville jag inte gå upp, men upp kom jag och sliten är jag.

Jobbade över idag också, hem byta om och bege sig till Gnosjö där jag sprang med Johan. Känns i benen fortfarande! Haha stelt och hårt typ!

När jag kom hem lagade jag mat, baconlindad kyckling och klyftpotatis :)

Kan ju tillägga att min bil är kapput just nu, vet inte vad det var för fel men motorn kunde tydligen vara sönder, den lät as konstigt, fläkten stängdes inte av, den läckte vatten och blev inte varm inne.. Sen passar det ju bra att Andreas säljer sin bil just idag också! Haha så ja hur ska vi göra nu? Lite beroende av bil är man ju asså..

Tackar så hjärtligt för sovmorgon imorgon, hoppas Andreas tassar upp tyst för han ska jobba och inte jaaag :)

If you don't belive in miracles, perhaps you've forgotten you are one


Det går bra nu

Ja då var denna dagen snart till ända, jobbat, bakat till fikat imorgon OCH..

..sprungit vårruset, inte förrän idag kände jag av benen efter göreborgsvarvet, men när jag värmde upp kände jag hur stela och ömma de var, men jag lyckades ta mig runt, det gjorde ont men det ska det göra ibland.

Sjukt nöjd är jag med tiden också, 21.09, 5 km ! :) så ont som det gjorde så var det skönt att det fanns massörer som knådade mina ben efter, sjukt skönt! (efteråt) haha

Eftersom vi var ett lag så fick vi en fikakorg också, potatissallad, lax, kalkon, mackor, mjukost, choklad, morötter och 2 olika drickor, muums :)

Nu är det soffläge som gäller och snart är det dags för sängen, det är ju trotts allt en dag imorgon också :)

The moment you give up, is the moment you let someone else win


Kort vecka

Göteborgsvarvet gick bra, kom in på 1 h 53 min och 22 sek. Det är jag nöjd med även om jag ville under 1.50. Det får bli nästa år! (JA jag är redan anmäld! haha )

På lördagkvällen kom det lite folk till oss, (Amanda, Johan, Jakob, Christoffer, Essi och Alicia) vi grillade, drack lite och spelade kneckt (?) om det nu heter så, tv spel iaf, golf det var riktigt roligt! Nackdelen var att det blev sent, inte bra för oss som skulle på konfirmation på söndagen, ja där tillbringade vi nästan hela dagen, 10-16! haha Men gött att träffa hela släkten och äta god mat :D

Efter det åkte jag till Amanda och fixade våra tröjor som vi ska ha på oss ikväll när vi springer vårruset, sjukt snygga blev dem! haha (Bild kommer ikväll) :)

Hittade en bild från Göteborgsvarvet när jag precis hade kommit i mål, trött och sliten precis som det ska va! :)


Göteborgsvarvet

Idag är det dags, Göteborgsvarvet, 21 km! Formen? Känns inte jättebra, lätt huvudvärk och trött. Men den nervösa känslan finns !

Igår jobbade jag över, sen hamnade vi hos Andreas föräldrar och serverades fika och grillat! Muumms! :)

Senare på kvällen var vi hos Christoffer och essi, spelade lite knekt eller hur det nu stavas, golf iaf! Kul var det så de kommer hit ikväll och grillar och spelar :) haha

Åter till varvet, sitter och äter frukost nu, men får knappt i mig något! Haha hoppas på en tid under 1.50 om inte det under 2 h! Haha

Håll tummarna och önska mig lycka till! ;)


Suck

Inte lätt asså, kämpa med att hålla tårarna tillbaka hela dagen sen bara brister det.. :/

Glömde säga att i måndags blev det cykling, 59 km! Så 100 km kanske man klarar ändå? Jag hoppas det! Under 4 h vill jag så ska cykla med Värnamo/High chaparralls cykelklubb varje måndag nu, bara 1 månad kvar!

Idag blev det ett fittnessfighten pass igen, gött att springa på löpbandet och göra massa styrkeövningar när Andreas sitter i soffan och käkat godis! Haha

Har lagat mat till honom nu, hans favorit mat, lasagne. Det kan han behöva som står ut med mig nu <3

Älskar dig Andreas Sedin <3


Det är okej att känna

"Det kommer dagar då man sitter kvar. Då man bara tänker på allt man inte har. Det kommer nätter då, det kommer dagar då, det kommer kännas svårt, det kommer vara svårt"

Idag var en sådan dag.. Trotts det kämpade jag mig igenom en timmes träningspass.
Usch hoppas verkligen de kan komma lite glädje snart, det senaste halvåret har varit för mycket sjukhus, hoppas det dröjer innan man behöver åka dit igen!

Vila i frid - Stina Park <3


Bra helg!

Hejhopp!
Måndag igen, helgen var bra, gick ju som sagt hem från jobbet i fredags men efter ett par timmars sömn på eftermiddagen mådde jag bättre så det blev bio på kvällen med Andreas, hunger games, riktigt bra faktiskt :)

I lördags blev det tävling, 10,5 km i Värnamo, vad ska jag säga? Jag är absolut inte missnöjd men kände mig inte riktigt nöjd heller. Lite konstig känsla men det kändes okej! :) 49,16 stannade tiden på, en förbättring från förra året med 4,5 min!! Så det är jag glad över! :D

Hann inte mer än hem efter tävlingen förrän Jennie ringde så snabbt byta om och in till Värnamo igen, en prommenad och massa tjöt blev det innan det bar av till Sara och Martin med trevligt folk, kollade på hockeyn och drack lite gött :)

Söndagen blev lugn, sovmorgon, stor frukost. Lite fiske med Andreas sen mat hos mina föräldrar och en löprunda med bror, 10 km blev det men det gick verkligen inte bra, magen värkte, benen krampade och orken fanns inte, men vi kämpade oss igenom passet! Hade nog inte gjort det om jag inte hade lovat honom! haha

Har tänkt att börja träna på allvar nu, intervaller flera gånger i veckan, jag vill så gärna komma under 45 min på tjejmilen som jag nu har anmält mig till förrensten.

Idag ska jag träna på gymmet 1 h med Jennie sen blir det cykling med några i Värnamo. :)

Fick förresten en gullig överrasking idag när jag kom till jobbet, i min bok där jag fyller i allt jag gör hade den finaste skrivit/ritat detta!! :) - Sen är det bild sen tävlingen i lördags och fisket :)






Vila kanske?

Igår kväll blev det 40 km cykling, riktigt skönt väder att cykla i :)

Men idag mådde jag inte alls bra, gick till jobbet med huvudvärk, tyvärr blev den bara värre och värre så vid 10 fick jag gå hem, tog en Alvedon och la mig på soffan, vaknade 3 h senare av att Andreas tyckte vi skulle äta! Haha

Blev lite mat och efter det begav jag mig till amanda för lite ompyssling, klippning och färgning blev det, men ingen lugg, kan inte bestämma mig !! Haha

Mår iaf lite bättre nu så hoppas att jag kan tävla imorgon som planerat, 10,5 km i värnamo ville under 50 igen men frågan är om det går nu. Kanske bättre att ta det lite lugnt och satsa på nästa helg istället? Men jag är ju inte så bra på att ta det lugnt så får se :) haha

Ikväll blir det iaf lugnt, ingenting planerat! Så blir att lägga mig tidigt och hoppas att man mår bättre imorgon :)


Minus socker

Barcelona resan var minst sagt toppen! Finns inget att klaga på, kanske att det blåste lite för mycket men vad gör det när vi hade sol och ett trevligt gäng? :)

Kom hem i tisdags kväll, blev en lugn kväll med pizza, behövdes efter all mat där nere, vi åt 4 rätters 2 gånger om dagen, förrätten kunde bestå av upp till 8 rätter så mat fick vi ju, men gott? Mja vissa saker var gott, andra mindre! haha Åt saker som jag aldrig skulle bestält om jag hade fått välja, sushi, bläckfisk, bläcket från bläckfisk, musslor osv. Mycket fisk var det. Så på 4 dagar åt jag mer fisk än vad jag har gjort de senaste 2 åren (då jag bott hemifrån) haha!

Nu ska jag försöka att hålla mig borta från så mycket onyttigheter som möjligt, läsk, godis, glass kakor osv. Jag är ju ganska bra på att äta sånt annars! haha, ska inte sluta helt men miska lite ! :)

Igår blev det en timmes promenad med mamma, skönt att börja lite lugnt igen. Ställde däremot klockan idag på morgonen och sprang en runda innan jobbet, skönt! Älskar det fina vädret så ikväll får det nog bli en långrunda med cykeln.

Lunch i Barcelona

RSS 2.0