Stockholm

I onsdag tränades sista passet inför helgen prövning, lätt löpning i 4 km och sen 1 km promenad efter. Benhinnorna kändes men var inte jättefarlig smärta så det kändes inte som något problem. :) därefter har det blivit vila.

Idag skrev jag dugga på morgon -jag klarade den! :D därefter bar det av mot Stockholm med ett härligt gäng. Nu sitter vi i bilen någon mil innan Södertälje och pratar och skrattar, har det allmänt trevligt helt enkelt.

Och så lite tankar inför imorgon, halsen har börjar göra ont vilket jag vet att man inte ska träna med så det är halstabletter och halsduk som gäller nu. Annars känns det bra, sjukt taggad och det ska bli riktigt roligt. Ska bli skönt att klassikern är över sen :)
Mitt mål inför morgondagen är under 3 h på de 30 kilometrarna som ska springas. Vi får se hur det går men jag ska göra allt jag kan för att klara det. :)
Nervositeten har börjat komma och från de mer erfarna i bilen har man fått höra skräckhistorier och varnande ord som inte direkt gör en lugnare. Men tänker lyssna på mig själv imorgon och lägga upp loppet efter hur det känns när jag startar.

Vill ni följa mig imorgon så är mitt startnummer 52414 :)

Varierande träning

Efter ännu en lång dag i Växjö med en massa plugg kände jag att jag verkligen behövde träna när jag kom hem. Eftersom benhinnorna börjat krångla lite vill jag inte springa för mycket nu innan Lidingö (sista löppasset blir imorgon på den gemensamma träningen). Därför tog jag sällskap med mamma till simhallen i Anderstorp där vi simmade 45 min, skönt med lite varierande träning. :)

Nu -återgå till böckerna.. 

Heart vs head

Helgen blev kanon, en lugn fredagskväll som följdes av en förmiddag i Växjö med tenta. Den gick nog tyvärr inte så bra men då är det bara att ta nya tag! Tog mig ett pass på rullskidorna när jag kom hem, 20.5 km slutade det på vilket resulterade i en sjuk träningsvärk i armar och axlar :)
Kvällen spenderades på 25*3 års fest för fina Matilda, Sandra och Petra. Student var temat så fick damma av studentmössan och rota fram en vit klänning. Roligt med teman på fester :) det blev en trevlig kväll, ganska sent så söndagen blev seg. En lång promenad på 2 h med Jakob och sen plugg, det var så jag fördrev den.

Idag har det varit plugg konstant hela dagen, äntligen är grupparbetet färdigt och det är dags att börja plugga på nästa tenta som är på tisdag. Inte direkt optimalt att jag ska till Stockholm hela och springa lidingöloppet på lördag, men det får man väl ta ;) haha

Blev ett snabbt ihopslängt inlägg men nu vet ni vad jag har haft för mig iaf ;)

Working out, i like that shit

Dagen har varit seg, riktigt seg! När
Klockan ringde var det dags att börja plugga.. Plugga, plugga. Efter ett par timmar tröttnade jag och behövde rensa tankarna, drog ut på en löprunda, 1,5 h blev det och några rundor upp och ner i backar. Riktigt skönt att rensa huvudet lite. Fick massage av mamma efter träning, sjukt gött! har lite ont på smalbenet :/ Därefter blev det plugg igen, segt men ja det gick bättre iaf.
Imorgon är det dags för plugg igen och på lördag tenta så bara att kämpa!





Run like you stole it

Efter en förmiddag i Växjö, 2 h tjöt med Tina och lite eftermiddagsfika med familjen var det dags för den gemensamma träningen. Idag var det få träningssugna jämfört med de tidigare gångerna men vi var iaf ett gäng på rullskidor, ett på cykel och så var vi 7 st som sprang. Vi började springa i grupp, låg runt 5.20-5.40 tempo kanske första halvan, pendlade lite över, lite under men hyfsat lugnt och gött tempo. Men sen när halva rundan var sprungen ökade tempot mer för varje steg vi tog kändes det som (lite överdrivet men som sagt det kändes så). Gruppen splittrades till 2 grupper och vi drog iväg bra där ett tag. Sista biten innan mål låg vi på 4.37 tempo!! Riktigt härligt att springa ur benen lite :) klockan stannade på nästan 11 km så bra pass en onsdag som denna.
Det bästa med den gemensamma träningen är inte bara att man ger sig ut även om det som idag spöregnade utan det är fikat och umgänget efteråt. Guld värt! 



Singing in the rain

Blev inte så mycket plugg igår, suck! Noll motivation så för ta nya tag imorgon, idag har det blivit lite, varit i Växjö och gjort labb +lite plugg inför tentan på lördag. 

Igår blev det träning, löpning. Pappa hängde med och skulle visa mig lite nya vägar i skogen :) han körde uppvärmning och nedjogg med mig totalt ca 5 km. Där emellan satte han mig på att springa backe, 650 m mätte backen som jag sprang upp och ner, upp och ner till pappas skrik att jag skulle öka farten.
Det var sjukt trötta ben som joggade ner sen efteråt men gött vare! Skönt att ha någon som skriker på en under ett pass :D

Idag är det vilodag och det firar jag med hamburgare, pommes och hockey med Jakob :)



Måndag

Helgen blev ganska lugn, var i Växjö hela fredagen, skrev dugga (som jag klarade :D) och pluggade inför tentan. Kvällen spenderades hemma, åt med familjen, pluggade och bara tog det lugnt.

Så i lördags var det dags, tentan skulle skrivas, sjukt nervös satte jag mig i bilen som styrde mot Växjö. Efteråt kändes det ändå helt okej, det kändes bra! Så hoppas verkligen jag klarade den nu :) på kvällen träffade jag Jakob en sväng innan jag åkte till Värnamo för pizza och skräckfilm med Matilda och Tomas. Trevlig kväll! 

Igår var det jobb för hela slanten och efter var det dags för den gemensamma träningen igen, hade aldrig gett mig ut och sprungit i regnet om det inte var gemensamt.. 13 km knaprade vi ihop och det var gött efter två vilodagar. Idag ska vi se om jag kan få till ännu ett lite längre pass, får se hur det känns i eftermiddag för nu ska jag plugga igen :p



När man mår som bäst

Min pluggdag fick lite längre pauser än beräknat. det började på förmiddagen med att jag skulle ta mig en löprunda, de kändes rätt bra under tiden så tänkte varför inte springa långt? Jag hade ju vätskebältet med mig och det var ju som gjort för det. Tog några små pauser ut med vägen då jag drack och så, men tillslut stannade klockan på 18,5 km när jag var hemma igen. Gött pass! Lyckades dock få en blodblåsa som gör sjuuukt ont -.- haha

Åkte hem, käkade samtidigt som jag pluggade och pluggade rätt hårt ett par timmar. Sen bar det av mot Gnosjö med Petra där ett gymkort införskaffades, tränade kanske en timme på det då :) idag var det dock väldigt tråkigt måste jag erkänna, vet inte om det var motivationen som svek, att jag hade tränat innan, att man nu var mellan fyra väggar eller att övrigt folk i gymmet satt och kollade på oss och kändes väldigt omotiverade till att träna. Ja som sagt det gick inte jättebra, men vi kämpade på bra den stunden vi var där och svettiga blev vi! :D

Nu blir det återigen plugg och så får det bli resten av kvällen! 
Tack för mig, hej!



Young Wild and Free

Igår blev det plugg för hela slanten, eller iaf ett försök till det. Det gick segt men jag kämpade på rätt bra ändå tyckte jag. 
Körde bror till Anderstorp på kvällen så medan jag väntade på att han skulle bli klar tog jag på min vilodag en promenad. Ja, fanns inte så mycket att se i Anderstorp så det slutade med en fika med Passe, mycket trevligt! :)

Idag var det Växjö och plugg som stod på schemat (ovanligt att jag säger att jag pluggar) haha men tenta på lördag så har inget val. Sjukt sugen på träning var jag och idag hade ju klubben sin gemensamma träning. Då jag slutade sent i Växjö var jag på Stationen i Gnosjö 10 min efter att träningen började. Hade bytt om på tåget så började springa själv eftersom de andra redan gett sig iväg. Nästan hela rundan på 8 km blev ensam, de sista 1,5 km fick jag sällskap av tre snabba killar som ökade mitt tempo rejält sista biten. Sjukt gött! Trevlig tjöt och go fika efter satt inte heller fel. Hade nog inte gett mig ut i höstrusket idag om det inte varit denna träningen. 

One of the hardest decisions you Will ever face in life is choosing whether to walk away or try harder




Måndag

Igår var det dags för träning med klubben igen, 10 km kämpade vi oss igenom. Det var tungt och det gick inte speciellt snabbt men vi gjorde det! :) annars var det bara plugg som gällde igår.

Så måndag idag, En ny vecka är igång och jag är riktigt laddad, tåget försenat på morgonen. Två timmars räkneövningar i skolan och nu är jag påväg hem igen, sitter på ett ännu försenat tåg -.-

Det blir till att åka hem och plugga direkt, mycket i skolan. ikväll ska jag träna med Tomas, backlöpning står på schemat. ska bli riktigt roligt och äntligen ser jag fram emot ett pass :) sen får jag väl åka hem och plugga igen ;) haha usch det är så mycket nu! 

Kroppen hör vad du tänker, håll tankarna positiva under passen så orkar du mer 




Like nobody els

Veckan har flugit förbi och äntligen är det helg!
En kort summering av veckan:
Onsdagen bestod av en lång dag i skolan, direkt till klubbens gemensamma träning på kvällen där vi gemensamt sprang 8 km +uppvärmning och nerjogg så totalt blev det 9,5 hela passet. God fika och trevligt prat efter, roligt !! :)

I torsdags var jag ledig från skolan, det blev istället egen pluggtid, intervallöpning, golf, träning med Petra och lite plugg till.

Och sen igår var det äntligen fredag, som jag längtat! Skolan var seg, men gick endast 3 h så var skönt att komma hem tidigt :) efter 8 km löpning satte jag mig på tåget mot Jönköping, en underbar utekväll med vimmerbytjejerna blev det, sjukt kul. Lyckades förövrigt slarva bort båda mina bankkort inom loppet av två dagar -.- spärrade och nya kommer på torsdag, tummen upp! :) haha

Nu har jag äntligen landat hemma i sängen efter en heldag på jobbet :)
Seeya


The beginning is allways the hardest

Idag började skolan, riktigt kul att det är igång igen, alla underbara människor och att få en rutin i vardagen igen :)
Var en ganska slapp lektion med repetition från förra terminen, precis vad jag behövde.

Eftermiddagen har bestått av träning, sprang först intervaller och gick en runda sen körde jag ett fittnessfighten pass med Petra. Vi gick en runda, körde styrka, gick en runda och styrka så gjorde vi så 3 gånger. Riktigt duktig var hon, den bilden jag hade målat upp om henne efter hur hon själv beskrev sig stämde inte alls, hon var så mycket starkare och hade mer vilja än jag trodde. Så även om hon ville ge upp, även om hon kallade mig hitler och vad det nu var mer jag var för något så hade hon ändå ett leende på läpparna efter så tror och hoppas inte att hon ångrade passet :)

Resten av kvällen fördrevs med plugg och lite familjemys.

Make yourself proud


Peppad

En måndagkväll som denna vill jag först och främst säga tack till alla er som kommenterar och peppar. om det är här, på Facebook, instagram, sms eller i verkligheten TACK! Det är sjukt skönt att höra era ord, det värmer och får mig att vilja träna ännu hårdare, särskilt efter helger som denna då jag inte riktigt är nöjd med min insats.

Dagen har flugit förbi, jag har pluggat, tagit en långfika med Tina, spelat golf med jakob och pluggat lite till :) ska bli skönt att skolan börjar imorgon igen så man kommer in i vardagen, det var ju ett tag sen.

Sommaren har varit helt fantastisk, ni som är trogna läsare vet ju redan mycket av vad jag har haft för mig. Jobbat, Rest runt, träffat nya människor, varit med mina gamla vänner, mina bästa vänner. Ja jag har hittat på en himla massa skoj och är otroligt tacksam för det jag har i livet <3

Nu är det dags att ladda batterierna för en höst fylld med nya, spännande utmaningar. Ser fram emot detta!!


Tävlingar

Igår sprang jag göteborgsvarvets seedningslopp i Växjö, en bra taggad tjej gav sig av med bror, Jakob och Tomas som sällskap.
Hämtade ut nummerlappen och började värma upp, det kändes bra. Starten gick och jag kom iväg bra. första kilometern kändes grym, en kilometertid på ca 3.45 hölls ett tag. Men sen hände något, benen stelnade till och blev tunga som bly, jag kämpade och kämpade och det var såå jobbigt. När halva loppet var sprungit (5 km) var det dags för varvning. tiden låg på strax över 22 min där. Jag tänkte nu fixar jag målet på 45 min men nej, benen blev bara tyngre och tyngre och det gick inte trycka på längre. Inte ens med hjälp av hejande utmed banan av både Jakob och Erik fick mig att kunna öka farten igen.
Kollade ner på klockan och kilometertiden ökade hela tiden.. Humöret började svänga och jag började bli irriterad på mig själv. Det var ju bara en mil totalt och mer än halva loppet var sprungen så varför kunde jag inte hålla ut lite till? Det gick inte, jag kom i mål på tiden 49.09 och en 28 plats av damerna av totalt 87 startande.. Ser man det så kanske jag borde vara mer nöjd men jag var inte det och är inte nu heller. Jag ville så gärna under 45 på milen och jag SKA vara det snart.

På eftermiddagen skulle jag hjälpa pappa inför dagens tävling som klubben jag tävlar för anordnade. vi skulle snitsla banan, inte trodde jag att jag skulle behöva gå i 2,5 h på mina tunga ben, men så blev det och de var inte lättare efter kan jag berätta.. på kvällen blev det pizza, ben&jerrys och skräckfilm med Jakob, Pär, Martin och Tomas. Mycket trevlig kväll, dock väldigt dålig film! Haha

Idag var det segt att gå upp men jag hade lovat att jag skulle vara funktionär på klubbens tävling så var tvungen att pallra mig upp helt enkelt. Drog på min löpartajts och ett linne, älskar att gå i det och ja där smälter man ju in i sånna kläder.
Kom dit och började ta emot efteranmälningar, efter en stund kom Tina och skulle anmäla sig "ska du inte springa? Klart du ska" nejnej svarade jag, benen var sjukt sega och att springa 8 km i terräng lockade inte det minsta.
Hon gav sig inte och efter många om och men bestämde vi att vi skulle ta sällskap runt, ta det som ett träningspass inför Lidingö och ha en trevlig stund där ute på banan. Det var då 20 min till start. jag Drog på mig ett träningslinne, fäste nummerlappen och började värma upp. Att ben kan vara så sega.. Som tur var hade hon också tävlat igår så hon var också lite sliten i kroppen.
Starten gick och vi gav oss iväg, vi satte av i ett betydligt högre tempo än vi hade bestämt men vi tittade på varandra, skrattade till och sa "vi kör på en bit, testar".
När nästan halva banan var sprungen saktade vi ner tempot, (vi var då båda trötta)för att sedan öka det efter en kilometer igen. Vi pepprade varandra och sprang över mållinjen hand i hand. Ibland behöver man tävlingar som man inte tar som tävling också..

Nu laddar vi alla batterier inför Lidingö, får se om det blir något mer lopp innan :)


RSS 2.0