Be careful where you go

Det blev en toppenbra kväll i Jönköping, på jensens serverades till förrätt en korg med lökringar, mozarellasticks och jalspenios (?) med ost typ. Till varmrätt oxfilé med potatisgratäng, rotfrukter och sås och till efterrätt chokladmouse med mjukglass. Sjukt gott var det och det var fyra mätta tjejer som gick mot bion. Vi såg the heat, riktigt rolig film. Det var längesen jag skrattade så mycket till en film, helt klart sevärd :)
Som sagt en riktigt bra kväll blev det med bästa sällskapet :)

Imorgon är det som sagt dags för tävling, börjar bli lite nervös nu. Håller tummarna för att knäet ska hålla och att formen ska kännas som den gjorde under midnattsloppet i lördags :)
Anmälde mig förresten till ett träningsläger i Orsa (längdskidor) i början av februari, kommer bli awesome!!

Nähä, dags att sova och ladda inför morgondagen!


One week ago

Veckan har flugit fram, pluggat har jag gjort, jobbat på båda jobben och umgåtts med vänner. Hade en riktigt mysig kväll med Amanda och Petra med mat film och massa prat :)

Träningen har jag hunnit med den också, lite lätt löpning, vågar inte riktigt trycka på för mycket på träning pga knäet :/ tog ett långpass på rullskidorna, 21 km blev det och sjukt trötta armar var resultatet :)

Vad har jag annars gjort? Nä, dagarna har varit fulla från morgon till kväll hela veckan, därav inget blogginlägg. Igår direkt efter jobbet åkte jag till Växjö. Hade en supertrevlig kväll med Renée, pratade massa, åt pizza, hälsade på Marcus och bara hängde. Gött!

Nu är fixet i full gång, snart bär det av mot Jönköping för middag på jensens och bio med världens finaste tjejer. Kommer bli en bra kväll!

När en dörr stängs, öppnas en annan


Midnattsloppet

Dags att skriva några meningar om midnattsloppet då :)
Ja i lördags kväll vid ca 20.30 åkte vi mot starten, värmde upp och stretchade. Allt kändes bra, riktigt bra! Det enda som gjorde mig nervös, det var inte loppet i sig utan alla tankar låg runt knäet, kommer det hålla?

Ca 21.40 gick startskottet och vi var iväg, det var sjukt trångt och sjukt många människor som skulle fram åt samma håll, alla ville vara först. Första kilometern var det bara att hänga med i tempot som alla andra höll, man kom inte förbi. Sen började det lätta och jag började springa om folk.

Allt kändes bra, kollade på klockan flera gånger och kilometertiden visade under 5, flera gånger var jag nere på 4.30-4.40/km och ändå kändes det bra i kroppen. Hela loppet flöt på bra, en lång och brant backe på ca 1 km gjorde att tempot minskade något men lyckan befann sig i min kropp, jag sprang utan smärta.

Sista biten innan mål kunde jag öka ganska bra igen, jag var inte så trött och jag hade inga känningar i knäet. Jag kom i mål på tiden 48.46 och placering 257. Det kändes inte heller fy skam att slå Tomas, även om det bara var med en minut ;)

Vi pustade ut en stund innan duschen väntade, vi fixade oss och drog in till stan där utgång var planerat. Men då jag var i helt andra tankar och för det första lämnar legget hemma och sen var för ung (25 års gräns) blev det för oss att hänga ute på stan istället för inne på dansgolvet. Haha men kul hade vi ändå :D

Igår åkte vi hem, jag tog en sista glass för säsongen på Chappen med Pär och Jakob, käkade lite våfflor på kvällen innan sängen väntade. Idag har intervallerna sprungits 320metres blev det och nu ska jag plugga lite innan jobbet väntar :)

Du kan om du vill, bara gör det!


Känner inte igen dig längre

Ganska lugna dagar har flutit förbi, torsdagen bestod av jobb, sen på kvällen kom Jakob och Pär förbi och kollade på en film, skönt med en lugn kväll :)

Fredagen blev lugn, inget jobb så gjorde ingenting på dagen egentligen förrän på eftermiddagen då vi drog ut till anderstorpsbanan och kollade på driftingen, fotade lite, grillade korv och tjötade med trevliga vänner :) drog en sväng till Värnamo och checkade läget på värnamodagarna innan sängen lockade.

Tidig dag idag, mötte upp Tomas vid 8 och styrde bilen mot Göteborg. Träffade emelie och drog till Liseberg där vi lekte av oss rejält, spelade på chokladhjul och åt gött :)
Nu sitter vi i emelies lägenhet, fikar och taggar inför midnattsloppet ikväll. Håller alla tummar och tår att knäet ska hålla ikväll :))

You make My heart smile


Le genom mörkret

Domen blev en inflammation i knäet, så voltaren i både tablettsform och linnement hoppas jag ska hjälpa :)

Kommer starta i midnattsloppet på lördag, men får jag för ont kommer jag gå av. Ingenting är värt att riskera inför Lidingö för där ska jag i mål om jag så ska krypa eller åla mig över mållinjen. Det är den sista grenen i klassikern som jag kämpat med i ett år, de måste hända något drastiskt om jag inte ska genomföra det.
Har tid för ledljusbehandling den 5 september, det ska tydligen hjälpa till med läkningen i knäet. Vet inte om jag tror på sånt men ja, det är väl värt ett försök iaf :)

Idag efter jobbet körde jag ett stakpass på rullskidorna igen, gött att det finns något jag kan träna! Haha :D
Imorgon blir det promenad med fina Jennie innan jobbet.


“You can close your eyes to the things you don't want to see, but you can't close your heart to the things you don't want to feel.”


Waiting for you to call

Tisdag idag, brukar vara en dryg dag på jobbet men inte denna tisdag :)
Gick upp och fixade pannkaksfrukost och pluggade, gick rätt bra faktiskt. Vid 11 tiden tänkte jag att jag skulle ta en paus och ge mig ut och springa intervall. Men ja jag gav mig ut men efter 400 m började knäet göra ont så valde att kliva av innan det skulle bli värre. Så ja vad betyder det? Jag vet inte, hoppas med allt jag har att det bara vad tillfälligt att det inte är något som kommit för att stanna..

Jag begav mig hemåt igen, pluggade lite till innan jag åkte mot stan och middag hos Matilda :) det blev en trevlig stund innan jag började jobba. Var ett kort pass idag, bara 3 h så efter jobbet fick överkroppen jobba i ett rullskidspass, underbart i denna härliga sensommarkväll :)

Never give up on anybody, miracles happen every day


110%

Blev ju inget jobb för mig idag så fick roa mig med annat, på med vätskebältet och ut på långrunda. 17.36 stannade klockan på och kroppen kändes så bra, jag var inte speciellt trött utan hade orkat springa en bit till. Precis som det ska kännas med tanke på att det snart är dags för 30 km. Tiden stannade på 1.38 vilket jag är nöjd med :)

Lite plugg och så fördrev jag även dagen med innan det var dags att ta fram klubban under sängen, damma av den och åka mot forsheda. Först en pratstund med Sofia och sen säsongens första innebandyträning, sjukt gött :)

Ja det var så min måndag fördrevs :)

Never lose hope, you never know what tomorrow will bring


You gonna miss me when i'm gone

I torsdags efter jobbet åkte jag drifting på bana för första gången i mitt liv, sjukt kul var det! Nervös som jag var satte jag mig i bilen, på med hjälmen och blev fastspänd. Då bar det av, ut på banan, det första vi gjorde var att snurra men annars gick det kanon hela tiden. Duktiga människor som kan drifta, vill också lära mig :) haha
När vi var klara blev det mat och lite film hos Passe och Matilda, trevligt värre!

Efter inte så många timmars sömn ringde klockan på fredagsmorgonen, dags att åka till jobbet... Gick i min egna lilla värld som en zombie hela dagen, var så sjukt trött! Men vila hanns inte med, efter jobbet bar det av mot Vimmerby, jag fullkomligt älskar det stället :D det vankades kräftskiva, åt min första kräfta i livet och umgicks med ett riktigt trevligt gäng, lätt en av de absolut roligaste kvällarna denna sommaren.

Lagom slitna människor vaknade upp på lördagen, pannkaksfrukost och soffhäng fick oss att piggna till så på kvällen gick vi ut och åt, hyrde film och åt massa godis, perfekt!

Söndag igår och det var dags att åka hem, hem mot verkligheten igen :) tror dock inte att jag har så mycket jobb i veckan då fabriken har dåligt att göra :/ har några timmar på Max iaf sen får vi se vad som händer :)

Stannade till på ikea och tog en fika med jakob :)Väl hemma gav jag mig ut på en 5 kilometare, hade inte tränat sen i onsdags så det satt fint! Idag är det måndag och långpass står på schemat, mer om det får ni veta senare :)

Ha en bra dag


Don't save me

De senaste dagarna har bestått mest av plugg, körde ett hårt intervallpass i måndags, 2 km uppvärmning till en backe där jag körde upp och ner, upp och ner 6 gånger innan jag joggade 3 km hem igen.

Igår fanns inte träningsvärken i benen men de var tunga så det blev bara ca2-3 km lätt jogg för att få dem att lätta.

Idag har tentan skrivits, gick nog tyvärr inte jättebra men håller tummarna :) ikväll får jag sällskap på löpningen, hoppas på att vi ska kunna hålla ett högre tempo än jag brukar :) 10 km tror jag det blir och sen måste man ju se Sverige-Norge ikväll :)

Glöm inte bort att leva


The last song

Gårdagen bestod av plugg, lite shopping i Värnamo, köpte en väska, två tröjor och en sjal innan jag började jobba :)

Efter jobbet tog jag och mamma en glass i stan innan det var dags att bege sig hem mot böckerna och plugget.. Blev dock inte så långvarigt, drog på mig löparskorna och sprang 8 km. Det gick riktigt bra, gick ut väldigt hårt och det kändes i slutet för orkade inte hålla samma höga tempo så sackade ganska mycket sista biten. Men runt kom jag och jag är nöjd med tiden. Ett dopp i sjön med familjen senare var jag på g mot Jönköping med Jakob och Pär, vi skulle bara äta egentligen men hamnade på bilträff där vi träffade massa trevligt folk. Klockan gick och var alldeles för mycket när jag kröp ner i sängen så när klockan ringde idag för att jag skulle gå upp och plugga var motivationen inte på topp vill jag lova. Men nu ligger jag här i sängen med böckerna och läser, i väntan på att Amanda ska höra av sig så vi kan åka mot Jönköping för shopping :D

Belive you can and you're halfway there


Don't you understand

Gick förvånansvärt lätt att jobba så många timmar igår, 14 h knaprade jag ihop! Med roliga jobbarkompisar går allt fint :) men något som irriterar mig är när det är kö fram till kassan och kunderna i kön inte funderar på vad de ska äta förrän de står först i kön. Ni har tid att tänka medan ni väntar på er tur! :p haha annat funkar det väldigt fint!

Jobbade halvdag idag och började helgen med ett grymt intervallpass, fick dock avbryta då en man inte lät mig springa i fred. Han skulle prata med mig hela tiden, klappa mig på axeln och säga bra jobbat, gå bakom mig och helt plötsligt klämma mig på magen, säga att vi har något viktigt att prata om, vänta på mig utanför omklädningsrummet medan jag duschade samt följde mig till bilen. Varför fattar inte människor "nej jag vill inte prata med dig".. Sjukt irriterad var jag så jag åkte där ifrån!

Fixade frisyren hos Amanda, både klipp och färg, riktigt nöjd är jag så bild kommer någon dag :) ikväll blir det födelsedagsfest för Petra gullet som fyller år på tisdag, kommer bli skoj :D

Resten av helgen kommer bestå av plugg, jobb och shopping :)



En annan värld

Var i Växjö idag och skrev tenta, en tenta jag inte öppnat böckerna till sedan jag skrev den i våras och inte klarade den. Jag kommer inte klara denna heller men det visste jag ju innan, är dock förvånad över hur mycket jag kom ihåg sen förra gången :) så till nästa ska jag plugga så jag klarar den!

När jag kom hem åkte jag till töllstorp och skulle springa backintervaller, jag gjorde det! Blev inte så många som jag hade tänkt för kroppen orkade inte, huvudet var segt och helst skulle jag bara vilja sova. Men jag kämpade igenom passet och efteråt kändes det gött :)

Nu ligger jag och pluggar inför tentan jag har på onsdag samt taggar inför grillning med vänner ikväll :) tror det blir en tidig kväll för mig, sjukt trött och dubbla jobbpass imorgon.. Haha det gäller att vara aktiv ;)


Jobb

Jobbar hur mycket som helst känns det som.. I söndags började jag dagen med ett backintervall pass, sjukt segt var det i värmen men gick rätt bra ändå, låg mellan 4.10-4.30 i km tid när jag sprang mina 200 m i backe så är nöjd.

Därefter var det jobb som gällde, ända till 23 jobbade jag och innan jag var hemma och i säng var klockan alldeles för mycket. Att klockan ringde 05.10 igår gjorde inte heller saken bättre och det kändes som jag gick i en dimma på Heco. Som tur var fick jag låna Petras soffa och sova en halvtimme efter jobbet innan det var dags att åka till Max och jobba kvällspasset där. Så idag var jag inte piggare på Heco! Haha

När jag kom hem från jobbet idag var jag fullt inställd på att plugga hela kvällen, MEN så blev det inte, jag lyckades somna med huvudet i boken, ja, på mage i sängen med boken som kudde.. Hahah vaknade med ett ryck och fick panik när solen lyste ute, trodde det var morgon och jag hade försovit mig men så var det inte. Klockan var bara 19 och jag kunde läsa en stund till innan det vankades bad.
Ett snabbt dopp blev det. När jag kom hem var jag sjukt sugen på löpning så drog med min bror och sprang 4 km i högt tempo, under 5min/km hela rundan. Det avslutades med ett dopp i sjön igen :)

Har förresten anmält mig till midnattsloppet i Göteborg också, 10 km den 24 augusti. Kommer bli as bra hoppas jag, ska trötta ut mig totalt och ge allt tänkte jag :D

Lev ditt liv fullt ut


Love the life you live

Igår efter jobbet skulle jag och pappa springa en runda, vi sprang över stockar och sten, ängar och åkrar, stigar och vägar. 18,5 km stannade klockan på och ett gött sug i benen! Härligt!

Kvällen var också perfekt, grillade, åkte vattenskidor och båt med ett härligt gäng, riktigt kul :D

Nu blir det jobb
Puss


Med lidingöloppet, 30 km som mål

Igår jobbade jag dubbelpass, först hela dagen på Heco och sen kvällen på max. Slutade strax efter 7 men hade då ingen lust till träning då fötterna värkte och huvudet var segt. Det blev då en pizza och lite mys med Jakob och Petra :)

Dagens jobb på Heco var inte heller någon höjdare, dagen gick sjukt sakta. Råkade kläcka ur mig "fika hade ju varit gott idag" det gick en liten stund innan ett sms från Linda kom "jag bjuder på fika halv 2". Det gullet gjorde min dag, socker gör ju en så mycket piggare! Haha lyxwinerbröd serverades, en av mina favoriter :)
Efter jobbet la jag mig i sängen och gjorde ett försök till att plugga men utan något vidare resultat. Drog på mig träningskläderna istället så nu, 10 km löpning och lite styrka senare får jag ge mig på ett igen och hoppas på bättre lycka :) träningen gick bra, var lite seg idag så tiden på milen blev 55 min, inget jag är speciellt nöjd med men en eftermiddag efter jobbet så får det duga ändå :)

Ikväll blir det tacomys med familjen :)


RSS 2.0