Make it count

Träningsvärk i rumpa och skulderblad idag, inte alls där jag hade tänkt men ja, alltid gött att det känns att man tränat :) 

Just nu sitter vi i bibblan, pluggar eller ja böckerna är öppna men vi spelar luffarschack.. Omotiverad och vet inte vad jag ska plugga på nu, känns som jag gör samma sak hela tiden..  Får hoppas tentan går bra imorgon trots att motivationen inte finns där idag. 

Ikväll blir det mat och skräckis med Matilda och Tomas, :) vilodag idag (bara armhävningarna som ska göras) för imorgon börjar mitt test eller utmaning eller vad jag ska kalla det, har i alla fall tänkt att under november månad komma upp mot mellan 25-30 träningstimmar. Ska ju till Schweiz några dagar nästa vecka så då tror jag inte det kommer bli någon träning. Har inte kollat vad jag har för mängd den nuvarande månaden än men ska göra det. 

What's that?  




Lovely

Efter en hård dag med tentaplugg tog jag tåget till Gnosjö och direkt till träningen med klubben. 
Jag visste sedan innan att det skulle bli jobbigt, tungt och hårt. Men att det skulle bli SÅ hårt som det faktiskt blev trodde jag inte.

Det är nog ett av de hårdaste passen jag kört på väldigt länge, innan Lidingö blev det några riktigt tunga pass men idag var det väldigt jobbigt.
Vi började med 3,5 km uppvärmning, löpning i 5.10-5.30 tempo. Därefter tog vi upp stavarna och begav oss mot "ladugårdsbacken" (för er som vet). Vi började springa, intervaller upp med stavarna då, frånskjut. Vi pustade ut några sekunder längst upp och gick sedan ner igen, ingen mer vila där nere utan vi började springa uppåt igen så fort vi kom ner. Detta gjorde vi 12 gånger och armarna brände verkligen! Jag hoppas på sjuk träningsvärk imorgon för detta var ett träningssätt som  jag aldrig tidigare testat. Det var som många gånger redan sagt sjukt jobbigt så tror verkligen att det ger något så kanske ska fortsätta med denna typ av träning, den ger ju ändå två träningar i ett kan man säga både löpning och skidträning.

Nu är det soffläge framför bonde söker fru, sen sängen för imorgon är det sista dagen innan tentan, pluggapluggaplugga!



Look how they shine for you

Igår blev en lång dag, åkte 5.30 hemifrån, kom hem 20.45. Tentaplugg och sen ett litet besök hos jossan, de har ju skaffat en supersöt hund :)

Idag var det lika tidigt och jag är nu påväg mot Växjö. Ikväll blir det dock inte lika sent, inte av skolans anledning iaf för idag har jag bestämt att jag måste träna, får lägga plugget åt sidan lite för nu har jag sjuk "spring i benen känsla". Det är den gemensamma träningen som står på schemat och backintervall med stavar om jag inte minns helt fel :)

Nu är jag iaf påväg mot några timmar framför böckerna i Växjö, tur man har trevligt sällskap under plugget av Matilda och Renée :)





Storm

Det blåser rejält ute och regnar vilket var anledningen till att mitt tåg från Växjö blev inställt, fick åka buss till Värnamo och därifrån bil. Fick stanna och dra bort ett träd på vägen innan vi var hemma i rudö också. Det är även anledningen till att jag tog en oplanerad vilodag idag.

Igår däremot körde jag 20 km på rullskidorna, riktigt gött var det :)
På kvällen sen blev det solsidan och tacos hos Jakob med Pär, Frida och Mattias, bra söndag :) 

I don't even know if you are missing me 



Svår att läsa

Kvällen i Växjö igår blev kanon, god mat och sen stod Winnerbäck på schemat. Grymt bra blev det och en härlig känsla i kroppen hade man när bilen styrde mot Gnosjö igen.

Idag har jag pluggat lite, sprang en runda innan men efter fyra kilometer tog motivationen slut. Jag började gå för kände att det var inte roligt idag. Körde även armhävningarna när jag kom hem, 185 stycken blev det totalt :) sen lite mage på det också så var dagens träning fixad.

Nu sitter jag hos bästa Anna som är på besök i Sverige, snart god mat och ikväll bowling med ett härligt gäng :)

Du är svår att läsa 





Tentaperiod

Dagarna går åt till att plugga tenta. Igår hade vi seminarium, redovisning av vårt arbete. Det gick bra tror jag, kändes så och det var riktigt skönt att lägga det bakom sig nu. Ja ett tag iaf tills resultatet kommer. 

Resten av kvällen bestod av tentaplugg, därefter fixade Renée mat till mig, supergod lax och kladdkaka till efterrätt :) sov där inatt och idag blev det en tidigt morgon och tentaplugget är igång. Ikväll blir det Winnerbäck här i Växjö, ska bli riktigt kul :D

Gött också att helgen närmar sig men ja, det blir endel plugg då också tyvärr.. 



It´s not the same without you

Det blev ett tungt löppass, 5 km sprangs på sjukt tunga ben. Men jag sprang mina kilometer och när jag kom hem blev det styrka, köttade på min utmaning. Vet inte om jag sagt det men jag har börjat med en app som ska hjälpa mig att klara 100 armhävningar utan vila. Ska bli spännande att se om det går :) Körde också lite mage, rygg och ben i hopp om att bli lite starkare.

Ja det var nog allt jag hade att skriva, imorgon väntar en lång dag i Växjö - igen, mycket i skolan nu och tentaplugget ger mig fullkomlig panik.. Sen imorgon kväll blir det nog träning med klubben. Vet dock inte om det blir löpning eller rullskidor. Borde nog ta en dag från löpningen med tanke på hur knäna reagerar vid för mycket löpning. Men jag hänger inte med i de andras tempo på rullskidorna så ja, får väl se om jag åker en runda själv eller springer.

Good friends are hard to find, harder to leave and impossible to forget

Mister du en står det tusen åter?

Helgen blev kanon, fredagen spenderades i Värnamo hos Amanda, hemgjord pizza och en väldans massa prat gjorde kvällen perfekt :)

I lördags åkte jag till Vimmerby nästan så fort jag vaknade. Tog en fika på stan, kollade lite affärer och Linda piercade sig. På kvällen blev det film, ett glas vin och gött sällskap. 

Nästan hela söndagen spenderades i äventyrsbadet i Linköping, sjukt roligt, det var Hanna, Lucas, jag och Jonas som drog dit och vi blev alla som barn på nytt. Avslutade med en stund på relaxen, riktigt skönt att sitta i en varm bubbelpool och olika bastu, bara slappna av. Efter en god middag begav vi oss tillbaka till Vimmerby där kvällen intogs med skräckis, massa onyttigt gott och självklart solsidan. :)

En mycket bra helg blev det och igår åkte jag därifrån mot Växjö, uppsatsen lämnades in och förberedelser inför presentationen på torsdag var igång. Har även hunnit med lite tenta plugg inför nästa vecka. 

Efter en träningsfri helg var det sjukt härligt att igår kväll dra på sig löparskorna och springa lite, strax över 7 km stannade klockan på :)

Fjärilar i magen

Det blir endel ofrivilliga vilodagar nu pga långs dagar i Växjö och att jag är livrädd gör att ge mig ut typ.. Inte bra :/ 

Så igår blev det vilodag, surt! Men en trevlig kväll hos Mattias blev det med ett gött gäng. Firade Mattias födelsedag med mat och fika, gött! :)

Får se om jag hinner klämma in ett pass idag, men det återstår och se.

Ha en fin dag mina vänner.

Do it like a girl

I tisdags sprang jag, utan minsta antydan till smärta i knäna, helt fantastiskt! 5 km blev det och de 2,3 första sprang jag i 4.15-4.22min/km. Riktigt gött!! Nästa säsong ska milen springas under 45 min!

Igår behövde jag inte åka till Växjö så då hade jag tillfälle att planera dagen precis som jag ville. Jag började med 19,5 km rullskidor på morgonen, fick med mig mamma att cykla jämte, skönt med sällskap :)
Därefter blev det plugg och senare på kvällen var det dags för den gemensamma träningen. Jag älskar att komma dit, när man inte kommer frågar folket varför man inte kom och när man kommer dit visar de/vi att det är kul att man är där. Gemenskap! 8 km blev det sprunget och ja kroppen kändes bra trots passet på morgonen :)

Nu är jag påväg mot en låååång dag i Växjö, kommer nog inte hem förrän ca 22 ikväll. Men vad gör det? Det är snart helg och åh va jag längtar efter några dagar ledigt :)

Friends?!





Do what you love

Vi körde nästan 11 km på rullskidorna i lördags, Sara och jag. Så fantastiskt väder, bara åkte och njöt! :)

Igår skulle jag kört ett pass till efter jobbet tänkte jag men kämpade mig igenom timmarna på jobbet med sprängande huvudvärk. Så när jag kom hem blev det bara att lägga sig och sova, sov två timmar, sen var det bättre. Kvällen spenderades hos Petra med finaste tjejerna, mat och Bingolotto blev det och jag vann en ny lott :D haha därför blev det ingen träning igår så får se om jag kan få till ett pass i mörkret när jag kommer hem. om jag vågar dvs, händer så mkt skit i Gnosjö nu att jag typ är rädd för att vara ute ensam på kvällen, helt sjukt att man ska behöva vara rädd för att gå ut..

It's in your hands




Unbreakble

Efter en lång fredag i Växjö var planen att åka till simhallen med mamma på kvällen. Men efter många om och men blev det inte så, som tur var fick jag med mig Johan till gymmet så sent som 20.00! Haha körde ett pass och det var så skönt att träna! 
När vi kom hem hade mamma gjort egen pizza och det blev familjemys framför fotbollen :)

Idag jobbade jag på förmiddagen, nu inväntar jag Sara för ett pass på rullskidorna, vet varken hur långt eller fort vi ska åka men kul med sällskap på ett pass :) 
Senare i eftermiddag ska jag kolla på innebandy, saknar att spela faktiskt.. Kvällen lämnar jag öppen än så längre, trots allt jobb imorgon också. 





Far from home

Igår körde jag första löppasset efter lidingöloppet, 6 km blev det sen började knäet kännas. Jag valde att sluta springa och gå sista lilla biten tills jag var tillbaka. Smärtan hann aldrig bli den där kraftiga så jag hoppas att det ska gå över med lite stretching nu. För övrigt gick passet väldigt bra, bra tempo och bra sällskap av Tomas :)

När vi var klara gick vi till Matilda, kollade på skräckis och åt glass, godis och popcorn. Mycket bra! Haha

Idag blev det jobb hela dagen, slutade vid 3 för att hinna åka lite rullskidor, skulle blivit en kortare runda men vädret var så fantastiskt att det inte gick låta bli att köra lite extra. 15 km stannade klockan på och det kändes bra, underbart! 
Nu efter en trevlig kväll hos Mattias och Frida väntar sängen och imorgon en lång dag i Växjö.

Tänk på varför du startade, ge inte upp


Baby you light up the world like nobody els

Dagarna har bara gått, rullar på snabbt och inga inlägg har blivit skrivna. 
Träningen har varit dålig, körde 11 km rullskidor idag. Det var första riktiga passet sen lidingöloppet (räknar inte promenader nu), anledningen till att det inte blivit någon träning är för det första att jag blev sjuk efter loppet, redan samma kväll kom förkylningen som blev värre och värre och febern kom. Låg krasslig i början av veckan, sen den andra anledningen var att jag kände att det var skönt att vila lite. Självklart fanns träningssuget i kroppen men kände samtidigt att det var skönt att lägga träningen åt sidan lite.

Istället har det blivit lite plugg, tenta skrevs förra veckan, finsittning i fredags, bowling i lördags, filmmys och annat skoj med vänner. Skönt avbrott helt enkelt :)

Men nu är jag på g igen, passet idag gick bra, kände mig inte supertrött efter så nästa gång blir det antingen längre eller hårdare. 



Lidingöloppet

I lördags var det dags för den fjärde och sista grenen i klassikern, Lidingöloppet -30 km löpning.
Vi lämnade Gnosjö på  fredag förmiddagen, Jag, Sara, Sofie, Bolmgren, Andreas och Rashid. Ett mycket roligt och glatt gäng och vi hade inte tråkigt en sekund upp. Vi lekte lekar, pratade om livet och Bolmgren och Andreas berättade självklart skräckhistorier om deras tidigare sprungna Lidingölopp. Som om den nervositet vi tjejer hade innan resan inte räckte.. 
 
Väl framme i Stockholm, efter att ha hämtat ut nummerlappar, gått i mässtältet och allt sånt där som hör till tävlingar släpptes jag av vid plattan där finaste Anna väntade. Vad är oddsen på att hon (som bor i Oslo) råkar befinna sig i Sverige och Stockholm av alla ställen samtidigt som jag? Men där var hon i alla fall och vi gick för att äta tacos på stan. Det var nog inte 5 sekunders tystnad under de timmar vi sågs, ett tecken på att vi ses för sällan..
 
Därefter tog jag tunnelbanan ut till Rågsved där jag träffade Hanna och Anders. Där sov vi sen hos en släkting till dem, eller sov och sov, vi låg och vred och vände på oss, tänkte bara på loppet och dess prövning som väntade. Vi var vakna långt innan klockan ringde och det var ingen idé att ens försöka somna om. 
Efter en stadig frukost begav vi oss ut mot Lidingö och starten, träffade ett glatt Gnosjögäng som var lite smått nervösa de också.
Ja sen hände det som händer på alla tävligar, lite små prat, åt lite bananer och kexchoklad, drack vatten, gick och fokuserade och ja, sen kom starten.
 
Pang så var vi iväg, i början gick det väldigt lugnt, alldeles för lugnt kändes det som, men jag sprang inte om. Alla råd och tips om att man behövde vara pigg efter 20 km ekade i huvudet och jag vågade inte springa på helt enkelt. Det gick lite smått upp och ner på stigar och så. När 8 km var sprunget stod de första och hejade, visste inte ens att de skulle vara där men det gav mig energi och ett leende på läpparna (Tack Sofie och skenning). Lite längre fram stod Torgny och rapporterade att Jonas som startade i ledet framför höll ungefär samma tempo som jag och vi hade sprungit lika fort dit.
Efter 10 km började knäna kännas, mer och mer för varje kilometer och hade det varit en vanlig tävling så hade jag nog gått av där. Jag vet ju sen tidigare vad som händer om det smäller till, (månader utan löpning och det vill man ju aldrig). Men detta var något speciellt, det var Lidingöloppet och sista grenen i klassikern. Det fanns inte på kartan att jag skulle kliva av eller att jag skulle gå resten, det var bara att bita ihop och springa, hoppas på det bästa. 
Det gick bra och snart var halva loppet sprunget, jag var fortfarande pigg och knäna hade inte smällt till än så bara lite smärta men det gick springa. 
När 20 km var sprunget började det gå lite trögt, jag började gå i en backe, tänkte på alla tips jag fått innan loppet "var inte rädd för att gå uppför backarna, du sparar mer energi och kommer antagligen springa om de som springer om dig i backen senare".Men där i backen stod Torgny igen, han kom fram springandes till mig med en näve jungelvrål och sa "spring nu, ta in på Jonas". Jag fick mer engeri och började springa, snart var jag längst uppe ibacken och det började slutta nedåt igen. Jag sprang och sprang och kilometerna rullade på snabbt, snart var det bara 5 ynka kilomter kvar till mål och där var den, den berycktade Abborrabacken. Jag sprang halva och gick halva men var egentligen inte så speciellt trött men knäna gjorde ondare och ondare. 
Vid Kristinas backe, 3 kilometer från mål gjorde det så ont att jag inte kunde springa, jag kollade klockan och såg att mitt mål antagligen inte skulle nås, men jag stötte på en från Värnamo så vi började prata lite och jogga mot mål. När det var en enda kilomter kvar och kollade ner på klockan såg jag att om jag står på nu, tar i, biter ihop och springer allt vad jag kan så klarar jag mitt mål på under 3 h. Jag gjorde det och kom i mål på tiden 2 h 59 min och 21 sek. Otroligt glad och nöjd var jag när jag insåg att jag faktiskt fixade det och därmed är klassikern klar. 
 
Lidingöloppet var en prövning, aldrig sprungit så långt innan men folk hade skrämt upp mig för mycket för mitt eget bästa tror jag, jag hade energi kvar i mål, hade kunnat springa fortare i början tror jag nu när man tänker tillbaka. Knäna gjorde förståss sjukt ont men ja, finns inte så mycket att göra åt det. Skönt nu att det är över men jag kommer tillbaka, nästa år har jag en tid att slå! Ett stor tack till er som följt mig under klassikeråret, kommenterat, gillat, skickat sms, följt med och tränat, ja alla som peppat och trott på mig, det betyder så mycket att få en snäll kommentar!
 
Jag kommer absolut göra klassikern igen, är inte nöjd med min tid på vättern för fem öre. Men det lockar inte just nu, nästa år eller det kommande året kommer jag syssla med sånt jag tycker är roligt, och det är inte cykling. Kanske sträcker mig till att göra någon triathlon tävling, men det återstå att se.
Vasaloppet, 8 h 40 min
Vätternrundan, 14 h, 40 min - Träffade min fina Hanna här! :D
Vansbrosimmet, 1 h 9 min
Jag och Hanna innan starten på Lidingöloppet
I mål, lidingöloppet, 2 h 59 min 21 sek
Kul läsning på lgr bloggen, tack för peppen Bolmgren mfl :)

RSS 2.0