Måndag

Mina axlar och skulderblad är fortfarande lite ömma efter helgens tjejvasa, annars är kroppen pigg vilket känns mycket lovande inför kommande helgs vasalopp.
Dagen har spenderats i skolan, började en ny kurs idag som jag för en gångs skull tänker att jag ska hänga med i redan från början (vi får väl se hur det går, det brukar ju gå sådär)..

Fortsatte dagen med en powerwalk i sällskap av Reneé i det fina vårvädret. Annars har det varit rätt lugnt, lite plugg, gjort 8 matlådor och lite småfix..

Jag hoppas det blir som jag önskar, men jag vågar inte hoppas för mycket.

Tjejvasan, 30 km

Efter många om och men, många olika åsikter i bussen och tanter som inte förstår att de måste ge sig för andras skull ibland kom jag fram till att jag knappt skulle komma upp till Oxberg (starten) innan det var dags för mig att starta. Av den anledningen  fick jag åka en kommunal buss upp och var på plats lagom tills startfållorna öppnade.

Jag placerade mina skidor som andra skidparet i ena spåret, framför mig hade jag Gnosjötjejen Monika Hellström, perfekt!
Vi hade en timme till start och jag gick in i min bubbla, laddade och var nervös. 

Så blev klockan 9.00 och starten gick, sjukt mycket folk trots att jag startade långt fram i andra startgruppen. Det gick lite sakta i början men snart började fältet sprida ut sig och man började kunna åka skidor på riktigt. Snabbt upptäckte jag att skidorna inte var som jag hade hoppats och absolut inte som de var när jag testade dem i Mora tidigare på morgonen.

I första backen märkte jag att det högg, snön fastnade lite under skidorna men det släppte snart, då började fästet tryta mer och mer istället. Glidet där emot var det inget fel på!

Jag kände mig trött och började undra hur detta skulle gå, kämpade på mot hökberg där energidryck väntade.
Samtidigt blev jag så sjukt varm och insåg att jag behövde göra något åt det. Vid hökberg, första kontrollen tog jag av mig vantarna i hopp om att det skulle hjälpa, det gjorde det och blåsorna i händerna får jag leva med! Haha här fick jag i farten i mig en mugg vatten och lite energidryck.

Efter hökberg hade jag inget fäste alls, jag kunde inte diagonala eller använda benen, det bara gled och jag förstod att ljumskarna skulle ta för mycket stryk om jag försökte. I en nedförsbacke tryckte jag i mig en energigel som jag hade med mig, Jag kände mig stark och stakade mig fram till andra och sista kontrollen, Eldris. 

Där hade jag egentligen behövt ställa mig i kön till vallastationen för att få skidorna omvallade. Men tävlingsmänniska som jag är ville jag inte lägga tid på det, jag kände efter i kroppen och insåg att jag kände mig stark, jag skulle orka staka mig de 9 kilometerns som var kvar till mål. Jag tryckte i mig lite energidryck och vatten och fortsatte åka.

Kilometerskyltarna tickade snabbt neråt och snart närmande sig Mora.
När jag kom in på Mora camping, ca 1 km innan mål stod först Jonas Sigvardsson och skrek på mig. Tog i lite extra och precis när den peppen tog slut stod Julia Sjöblom och gav mig ännu mer kraft. 
Sista backen upp innan mål var en plåga, jag saxade, springandes upp för att komma förbi några trötta tjejer, kollade klockan och insåg att mitt mål under två timmar skulle bli tajt. Hör speakern skrika "ska ni under två timmar är det på håret nu tjejer" jag tog i allt jag hade på upploppet, det räckte tyvärr inte ända fram, jag bommade målet med 18 futtiga sekunder men jag är sjukt nöjd ändå, även om de där sekunderna är sjukt irriterande. 

Tiden blev 2.00.18.
Placeringen blev 365:a av mellan 7800-8000 startande. 

Med det hoppas jag att jag har seedat upp mig några led inför nästa helgs Vasalopp :) 

Innan start

Efter målgång 

Jag fick en hälsning i spåret av Matilda och Renée, tyvärr såg jag inte det i spåret utan på nätet efter loppet, men stort tack ändå :D (jag hade berättat för dem att jag hade som mål att slå vissa personer och Hanna var den som skulle bli absolut svårast, men jag lyckades, trots att Hanna körde riktigt bra också)


Alldeles för längesen

Hallå på er!
Jag ber om ursäkt för att jag inte bloggat på ett tag och hade egentligen inte tanken att göra det nu heller. Men efter många fler frågor än jag kunde ana om varför inte inte bloggar eller om jag kommer blogga snart igen så tänkte jag, självklart ska jag göra det :)
Så nu är jag tillbaka och mycket har hänt sen sist jag skrev men jag börjar här och drar inte de veckorna ni inte vet.. 

I skrivandets stund sitter jag på en buss påväg upp mot Mora, med mycket träsmak i rumpan och myror i benen känns det skönt att det bara är två mil kvar nu.
Ikväll blir det lugnt, hämta nummerlappen, besöka vasaloppsmässan, vräka i oss mat och ladda inför morgondagen.

Det är nämligen så att vasaloppsveckan är igång och imorgon är det dags för tjejvasan, starten går kl 9.00, jag startar i led 2 med 2003 på min nummerlapp. Jag är sjukt nervös och vädret verkar inte bli det bästa, men jag håller alla tummar och tår för att pappa lyckats med glidvallan och att jag ska lyckas med fästvallan så att jag har bra skidor :)

Målet är att komma bland de 500 bästa och gärna komma ner på en tid mot 2 h. 

Så, nu vet ni lite iaf och jag lovar att skriva om loppet imorgon :)


RSS 2.0