Det närmar sig

Dags att åka hem från Växjö efter dagens föreläsning. Inte så mycket av koncentration i mitt huvud just nu, det enda jag har i huvudet är Vasaloppet och allt som rör det. Har ju bla inte lyckats flytta min nummerlapp så den befinner sig i Mora och dit ska inte inte förrän jag förhoppningsvis har kommit i mål. Så hoppas det ska lösa sig så jag får den till Sälen innan starten :)

Blir bara hem och packa lite snabbt, hoppas att jag inte glömmer något, har ca 10 min på mig att packa sen blir jag upphämtad och ska spendera natten hos mamma och pappa då vi måste åka 06.00 imorgon. Spännande !!

Vi är 13 personer som ska bo i samma stuga, laga mat tillsammans och så, tror det kommer bli as kul!

Ja mycket mer har jag inte att säga nu förutom att jag börjar bli sjukt nervös.

Vill ni följa mig under söndagen så är mitt startnummer 18695.

Mitt mål med Vasaloppet i år är i princip bara att ta mig i mål, jag startar såpass långt bak att man inte kommer kunna åka skidor förrän efter kanske en mil! Tycker jag det är roligt så kommer jag säkert köra igen och då har jag förhoppningsvis kommit fram något led så man slipper de som aldrig har åkt innan och då är det lättare att ha mål. Ska jag säga någon tid så vet jag att jag kan åka skidor med en mil tid på ca 45-50 min, men 90 km har jag aldrig åkt och med tanke på allt folk så känner jag att kommer jag under 9 h så kommer jag vara nöjd! Men som sagt först och främst är mitt mål att ta mig runt. Och att knäet håller, har ju varit lite si och så med det nu det sista men det är tejpat och nu kan jag inte mer än att hålla tummarna och ge allt!

18695, glöm inte det! ;)


Dött

Det är ganska dött i mitt liv nu, eller nej saker gör jag ju, men inte mycket att skriva då jag slutat träna nu för att vila kroppen inför helgens utmaning, Vasaloppet ! Även i mat vägen så laddas det, pasta, pasta, pasta!! Haha börjar bli trött på pasta nu efter ett par dagar, men det sägs ju vara bra så får stå ut helt enkelt.

Annars är det lugnt, pluggar ganska mycket nu, en ny kurs är igång så tänkte hänga i redan från början nu och inte halka efter.

Fick reda på en godkänd tenta idag, känns otroligt skönt måste jag säga, känslan att logga in och se att kursen är grön!! :D

Ikväll blir det nog ganska lugnt, snart framme i Värnamo med tåget, cykla hem, ja våren är snart här på riktigt !! :)


Love it

Det blev mer träning och jag har mått som en prinsessa idag! Först skidor då som sagt, sen cykling på gymmet och sen kom fina Jennie och ville köra lite bodypump, ja varför inte? Hade ju ändå inget bättre för mig, den nya kursen börjar ju inte förrän imorgon så bara att passa på när man kan :)

Fick även lite andra glada besked idag, härligt, det börjar kännas bra nu, känns som det ordnar upp sig :)


Let her go

Blev en trevlig kväll med Annie och Marcus som gäster, helt slut efter att äntligen fått slappna av från skolan gick jag och la mig och sov, vaknade pigg klockan 8 utan klocka, skönt!

Dagen var ganska lugn, en promenad blev träningen, hälsade på Andreas mamma en sväng, kollade när mitt fina lag spelade 3-3 mot Värnamo, tråkigt att vi släppte in ett mål i sista minuten men bra jobbat ändå!
På kvällen var Jakob här, lagade mat, bakade och kollade på tv :)

Sov ut idag, vaknade vid halv 10, skönt! Har precis åkt 15 km längdskidor, sista passet på snö innan Vasaloppet är därmed gjort, ska kanske till gymmet en sväng i em, en sväng imorgon och kanske onsdag sen blir det vila fram till söndag för då gäller det! :)

Var kanon fint ute på golfbanan idag, strålande sol och spår som räls, underbart!!

Ha en fortsatt fin dag :)


23/2-13

Igår skulle blivit en heldag med plugg med energin försvann, pluggade 3 h på förmiddagen, sen sov jag 1,5 h vilket kanske inte är så konstigt har gått upp innan 6 varje morgon, pluggat nästan hela dagarna de senaste veckorna, lagt mig sent och sen upp tidigt igen. När jag vaknade vid 12 tiden pluggade jag lite till, käkade och tog en promenad till Laila och Stefan där det serverades fika och så.

Därefter hem, lite plugg, med betoning på lite, tv tittande, såg xl-galan innan vi gick till Christoffer och essi för lite kvällsmys. Skönt att träffa lite folk, blir typ isolerad av allt plugg.

Idag var iaf tentan, den gick sådär, lite konstiga frågor som jag inte visste men chansade och jag hade skrivit likadant som några andra så förhoppningsvis är det rätt, hade varit gött att klara den nu!

Tog en liten promenad och fika med fina Matilda innan, sjukt längesen jag träffade henne så var skönt :) nu ligger jag i soffan, kollar på one tree Hill och snart dags att börja laga mat för ikväll kommer Annie och Marcus hit :)


Det blir inte alltid som man planerar

Dagen började inte riktigt som den skulle, när jag skulle åka till besiktningen så startar inte bilen?!! Ringer mamma och hon kommer och vi tänker att vi ska starta den med startkablar, som varken hon eller jag har. Haha bara att sätta sig i hennes bil och åka upp till besiktningen och säga som det vad "hej kan tyvärr inte besiktiga bilen för den funkar inte" .. Trodde det bara var batteriet men det verkar vara något annat som är fel, vi får väl se.

Ja därefter följde den som den skulle en stund med plugg, plugg och lite till plugg. Skulle ju åka skidor men utan bil kom jag ingenstans så blev 25 min cykling på gymmet och därefter köttade jag axlar, triceps och mage :)

Vasaloppsmötet var bra, tror vi kommer få en riktigt rolig helg tillsammans :D

Nu har jag pluggat lite till men ska nu ta en dejt med John blund..


Vad det nu är

Det blev ett spinningpass igår, riktigt tungt pass var det. Börjar dock tröttna på den där spinningcykeln nu, vill kunna springa !!! Dumma knä..

Har börjat äta bättre, gröt till frukost och försöker undvika onyttigheter, har inte velat skriva något om det för jag brukar inte lyckas men nu kan jag säga att godis, glass och kakor inte längre är vardagsmat för mig, istället tar jag en frukt eller en morot för att ha något att tugga på :)

Idag ska bilen besiktigas, jag ska plugga, kanske åka lite skidor, gå på vasaloppsmöte och plugga lite till :) haha fullpackad dag.


Jag vill va vanlig
vad det nu är
Jag vill göra fel och erkänna det
Jag vill leva för dan och inte låta natten sluka mig nå mer
Om du vill ha mig så säg till


Done

Några jobbiga dagar med mycket plugg och ingenting annat.
Men tentan är skriven idag och nu lite slapp i soffan innan nästa tenta ska börja pluggas på, nästa är på lördag så mycket nu..

Ska nog ta mig en sväng till gymmet sen också om jag hinner :)

Tänk om allt bara vore enkelt, om någon kunde fatta besluten åt mig och visa mig vad som är rätt.


Tävlingen i bottnaryd

Tävlingen var visst i bottnaryd igår, men det visste jag inte förrän jag kom fram till startplatsen, tjejen med koll! Haha

Väl framme blev det stressigt, det regnade vilket gjorde att vallan vi vallat med fös fast direkt, kom inte en meter framåt. Det var bara att dra av den och kladda på nytt, tur att pappa var med säger jag bara! Haha tillslut fick vi det att fungera och då var det bara att gå till starten och köra.

Första 8 km var de värsta jag någonsin åkt tror jag, det var smalt, gropigt och små hopp hela vägen. långa branta nedförsbackar, blåbärsris i snön, inga spår på hela den sträckan och ja, mer behöver jag inte säga. Den slingan tog för mig lång tid att åka och jag var sjukt irriterad när jag väl åkt den!
Men då kom jag ut på banvallen, en lång raksträcka med lite stigning hela vägen utan en bit då det sluttade lite nedåt. Här fick man kämpa med stakåkniningen och överkroppen fick veta att den levde! Men sånt gillar ju jag så det var bra! Körde där i ca 15-20 km. Därefter skulle man svänga av in på en annan slät bana som man längst ned vände på och åkte de 4 km tillbaka igen, där började jag bli trött, riktigt trött och motivationen började försvinna, hällde i mig två muggar med sportdryck, en mugg vatten och tog ett bett av en bulle för att piggna till. men krafterna kom inte förrän jag mötte en man från hillerstorp som var påväg ner mot vändningen. jag var före en jag kände igen ekade i mitt huvud, det kunde jag ju inte släppa så var tvungen att kämpa på, sen såg jag nästa, en jämnårig kille från hillerstorp, åååh jag var före honom också, sen mötte jag Laila (andreas mamma) jag var mellan 2-4 km före henne och gjorde att jag tände till ännu mer och ville verkligen inte släppa mitt försprång. Jag stakade på rejält och låg bitvis på en kilometertid på under 4 min!

När det var 10 km kvar var det en annan tjej som jag inte vet vem det var men hon hade legat precis bakom ett tag som gick ut och skulle köra om i spåret jämte, åh nej tänkte jag och la i en högre växel, hon gick in bakom igen och oj va vi körde där! Haha men hon körde om mig efter en bit och jag fick se mig besegrad av henne.

Mot slutet av loppet började det snöa och då började snön frysa fast under mina skidor vilket gjorde att åkningen blev trög och det högg tag hela tiden, mitt i en nedförsbacke högg det och där dök jag, rakt ner i snön med magen före gled jag! Haha måste sett kul ut asså!

När jag kom i mål gick jag för att hämta ut mina överdragskläder samt leta efter pappa och de andra jag åkte med. jag hade lämnat ifrån mig nummerlappen och självklart kollade inte inte vilket nummer jag hade, Smarto så jag fick gå runt där i kylan i svettiga kläder och leta efter min påse med överdragskläder, tillslut hittade jag den! Jag Satte mig inne och väntade på pappa som inte svarade i telefonen. jag träffade lite folk jag kände. Tillslut kommer en av de som åkte med upp och sa, din pappa gick precis ut, han skulle se dig gå i mål tänkte han... HA jag var redan i mål, gött! Han sa till och med att han var stolt över mig och ja såhär i efterhand är jag nöjd men igår kändes det både bra och dåligt. Tiden blev 3 h 36 min på 42 km. 25 min snabbare än förra helgen! Slog Laila med ca 45 min vilket också känns riktigt bra och lyckades hålla undan för de båda andra från hillerstorp!

Idag har jag sjuk träningsvärk i magen, ingen annanstans, bara magen, men det måste väl bevisa att jag lärt mig att trötta ut magen istället för armarna precis som det ska vara. Kände mig stark igår så nu hoppas jag att den känslan kommer befinna sig i min kropp om två veckor då vasaloppet ska plöjas igenom, men då är det nästan dubbelt så långt.

Puss&kram
Linnea


Mot banarp idag!

Varit ganska lugnt senaste dagarna, jobbat, pluggat, kollat på hockey med Jakob, ätit sovit.

I fredags körde jag 45 min spinning innan det bar av mot Jönköping och läkaren. han gjorde ultraljud på knäet och såg att det var lite vatten i det men tydligen skulle så lite inte vara någon fara. Utan det var en stor muskel som går från höften och fäster under knäet som var för stel. Han gav mig även en stötvågsbehandling som gjorde ganska ont i slutet, var som en hammare som slog mot det onda stället. Det var en behandling som funkade i de flesta fall om man körde den ca 1 gång i veckan. Men man fick inte träna när man gick på den så han tyckte inte det var något alternativ för mig just nu. Så jag fick olika övningar som jag skulle göra varje dag för att mjuka upp och så. Så hoppas det hjälper så vi slipper gå vidare :) att åka Vasaloppet såg han inte som något hinder utan han sa mest kör med ditt sunda förnuft, får du jätteont så är det självklart att man inte fortsätter men en liten smärta var inte farligt för det var ju inget fel i själva knäet. Ja nog om det.

Annars i fredags så var jag hos Linda med fina tjejer och käkade tacos och lekte med någon socker sak som såg ut som marsipan. (Petras bild)

Igår skulle jag och jakob åkt skridskor på sjön med när det inte var skottat tog vi fyrhjulingen till ett vindskydd, grillade korv och tog lite kort :) därefter åkte vi och kollade på Andreas match, duktig var han som höll nollan och de vann med 3-0 :) tog lite kort där också så kommer visa några någon dag framöver.

Sen igår kväll var Amanda och Jonathan hos oss, vi åt och kollade melodifestivalen. Mycket trevligt!

Och nu, ja 5 över 7 sitter jag i Gnosjö, har precis ätit frukost och snart bär det av till banarp för skidtävling :) 40 km.

Mer får ni veta sen :)


Somewhere a clock is ticking

Tog en paus i min roliga plugg dag.. Haha åkte till golfbanan och åkte 60 min längdskidor, stakade det mesta för att inte fresta knäet. Och det var riktigt härligt att köra idag, vet inte om det beror på att jag hade att välja mellan det och plugga.. Haha
Men det var iaf riktigt härligt ute, ca -2, vindstilla. Dock lite mulet men man kan ju inte få allt.

På söndag är jag anmäld till en ny tävling, 40 km i banarp, får se vad läkaren säger på fredag men för att jag inte ska köra så får han nog säga att det är något riktigt riktigt allvarligt :p är kanske lite dum på den fronten men vill så gärna.

Nu ska jag återgå till plugget för ikväll ska vi fira alla hjärtans dag en dag i förväg då Andreas har träning imorgon <3


Kul läsning

Läste pappas kompisars blog idag och hittade detta om mig och pappa, kul att läsa :)

Idag blir det en vilodag för mig, ska till Växjö snart och där blir det plugg inför tentan nästa vecka, sista föreläsningen inför den idag också!

När jag kommer med tåget sen ikväll kommer mina fina brudar att hämta mig på stationen och ha med sig semlor så ska vi fira semeldagen på bästa sätt :)

If you have a dream, don't ever give up on it, no mather what


Let it snow

Blev 70 min cykling på gymmet innan, det gjorde iaf inte ont :D

Annars har det blivit plugg idag och lite fix hemma :) träffade Matilda en stund och pratade av oss lite, trevligt!

Nu sitter jag och kollar på innebandyträningen, inte så roligt att sitta på bänken :/ men har iaf bokat tid hos läkaren nu så på fredag gäller det!! :)


Dags att inse

Tävlingen igår gick väl sådär, fick ont i knäet efter bara 10 km och plågades med det resten av loppet, även armbågarna började göra ont men man får väl räkna med det, 42 km känns i kroppen och jag undrar hur det kommer kännas om 3 veckor då det är dubbelt så långt. Det var i alla fall sjukt jobbigt, halva banan var fin, där det var konstsnö, det hade kommit 15 cm nysnö dagen innan så de hade förlängt banan ut på en golfbana, där ute höll inte spåren ihop utan redan på varv två var spåren borta och man fick pulsa genom snön, sjukt jobbigt! Haha

Men tillbaka till knäet, jag kan nog inte blunda för det längre, innan har jag aldrig haft ont när jag åkt skidor men det fick jag nu vilket betyder att det blir inte bättre utan sämre. Ska ringa en läkare nu och se om han har någon tid innan vasan så får det vara hans beslut om jag ska åka eller inte. Jag vill så himla gärna men känner att jag inte vill riskera något om det inte skulle vara bra att åka.

Trodde kroppen skulle vara värre idag men nej, knappt ont någonstans, ljumskarna känns men annars så :)

Jag hade inget mål med tävlingen utan jag är bara nöjd att jag gjorde det! 42 km tog för mig igår 4 h och 1 min :)


Nervös

Ja fy bubblan va nervös jag är! Haha värsta ont i magen :p igår blev en bra dag, jobbade några timmar med fina tjejer, tog en härlig stund i solariet, dock för länge, galet var jag brände mig, var som en kräfta igårkväll! Haha en pizza till lunch med fina Amanda, ett litet besök hos Linda och på kvällen var vi hos Jocke och Malin, åt gott och kollade på melodifestivalen :)

Aja nu bär det av mot Ulricehamn, skidtävling, 42 km! Sjukt nervös för det stod på deras hemsida nu att det kommit 15 cm nysnö vilket betyder att spåren inte kommer vara hårda och det är 4 varv på en bana så när ca 3-400 personer åkt några varv kommer det nog inte vara mycket till spår kvar :/ haha aja det får vi se när vi kommer dit :)

PEOPLE ALWAYS LEAVE


Ben

Puuh! Idag kändes det i benen på spinningen, lastade på extra motstånd och körde hårt hela passet, men orkade hela vägen och när vi var i mål så infann sig en härlig känsla i kroppen!

Lite mat på det med familjen och nu väntar sängen för imorgon blir det jobb och på kvällen är vi bjudna till Jocke och Malin :)
Vilodag imorgon, borde nog varit det idag också kanske med tanke på att det blir skidtävling på söndag, 42 km i Ulricehamn.

Aja, dags för en dejt med John blund, god natt :)


Baby i've been here before

Speckad dag, pluggat, satt upp lite tavlor och gardiner i lägenheten, lagat mat och städat.
Nu liten paus i soffan innan det är dags för spinning och ikväll kommer mamma och pappa på besök :)

Imorgon blir det jobb :)

Number one on My list


Men sen vill jag hålla din hand

Tränade innebandy igår efter jobbet, skulle inte gjort det kanske då knäet gjorde jätteont :/ men nu får det bli vila från det tills knäet är bra!

Körde spinning idag på morgonen, det gjorde inte ont så tur att jag kan träna något, annars hade jag gått under! Haha

Nu blir det tacos med Jakob, ska försöka hinna med lite plugg ikväll också :)


Bryt ihop och kom igen

Ja gårdagskvällen blev lite deppig, inte kul att kugga Menmen, bara att ta nya tag, som jag tänkte idag "nu kommer jag ju bara lära mig det ännu bättre och förhoppningsvis komma ihåg det längre och det är ju faktiskt det skolan går ut på, lära sig det, inte kunna det bara på tenta dagen :)"

Så idag hämtade jag ut tentan och såg att jag var 5 p ifrån godkänt, hade jag bara valt ETT enda annat alternativ på EN fråga så hade jag klarat det.. Menmen, sånt är livet! Haha

snozade i 1,5 h innan jag gick upp idag, så otroligt skön säng vi har fått!! Lovely! Sovit mellan 1,5-2 v på luftmadrass nu så riktigt gött med en riktig säng :)

Annars har jag varit i Växjö, sjukt svår föreläsning idag, får ta tag i den imorgon. För nu ikväll har jag tränat 1 h gym axlar och triceps med Rebecca och Laila och sen 16 min crostrainer efter det och en promenad på 30 min hem :)

Och nu efter en lång, varm dusch ligger jag i soffan och väntar på älsklingen så vi kan äta lite mat innan det är dags för sängen.
Imorgon blir det jobb :)


Tungt

Jobbat hela dagen och ska ägna kvällen åt plugg. Fick precis reda på att jag kuggade förra tentan, den som kändes så bra.. :/ aja får vän ta nya tag..


Stå på benen

Vi skulle åka 3 mil idag hade vi planerat pappa och jag.. Men i första nedförsbacken stod jag på huvudet, ja fort gick det i spåren och helt plötsligt försvann spåren och det var bara sladdrig snö och pang sa det och där låg jag på magen med huvudet i snön och skidorna åt alla håll.. Stel som ett kylskåp är jag nu och har ont lite överallt.

Annars gick det hyfsat, kändes att jag körde hårt igår för armarna var tunga och mjölksyran kom redan efter 3 km. Stel och ont hade jag kämpade vi på, när vi hade åkt 9 km stötte jag på pappa och vi pratade, när till och med han tycker att banan är för tuff att ha som motionärsspår så är det tufft, han har liksom tränat som elit en gång i tiden och har åkt på alla möjliga banor, men denna var jobbig. Så några tre mil blev det inte, skramlade ihop 11,5 km, får väl vara nöjd med det.. Tog en glasspaus påvägen hem, ovanligt när två glassomaner är iväg, not.. Haha

Stressade hem, duschade och bytte om och begav oss mot Andreas familj för födelsedagsmiddag, mums :)

Ja det var min dag det, nu plugg och snart sängen, imorgon vankas det jobb :)

And you let her go


Vinter dröm

Älskar vinter, snö, kyla och ja det där som gör att man kan åka skidor :) tyvärr har ju snön försvunnit här hemma nu så får åka till ställen som har konstsnö, igår var det Ulricehamn, nu bär det av mot Nässjö, tänkte testa båda denna helgen så jag vet vart jag ska ta vägen nästa helg :D

4 veckor till Vasaloppet idag, träningen behövs, nu kör vi! :D


Even the best fall down sometimes

Mysig morgon med älsklingen, tog en sväng till stan och fixade lite, sen hade vi Andreas mamma och halvsyskon här på fika.

Därefter blev det skidåkning i Ulricehamn, superfint var det, kanon spår och vädret var perfekt, kunde inte bli mycket bättre. Hade mobilen med mig så skulle fotat och visat er om inte mobilen dött.. Haha men 18 km blev det iaf och jag är nöjd :)

Nu blir det pannkakor och one tree Hill, kanske lite melodifestivalen också, får se :)


Go hard or go home

Körde ett crostrainer pass i onsdags kväll sen med Jennie igen och igår på morgonen blev det spinning :)
Det är den träningen jag har gjort sen senaste uppdateringen.

Annars har jag varit hos mamma och pappa, tagit det lugnt och jobbat :)

Nu pluggar jag och kollar på one tree Hill samtidigt, ja ni undrar nog hur det går och jag tror ni kan gissa.. -.- väntar på essi, ska käka lite, sätta upp lite gardiner och sen åka och kolla när våra pojkar spelar fotboll mot varandra! :)

Funderar på att åka skidor imorgon! :D


RSS 2.0